Oameni remarcabili


Am cunoscut destul de multi oameni, unii dintre ei aducand ceva special in viata mea. Incepand cu un articol despre parintii mei, voi scrie despre acesti oameni  in subcapitolul ‘Oameni remarcabili‘, un titlu inspirat din cartea (veti gasi si filmul) ‘Intalniri cu Oameni Remarcabili‘ ale unui autor destul de putin cunoscut.

In felul acesta voi reusi sa imi amintesc de cei pe care nu pot sa-i mai vizitez atat de des pe cat mi-as dori, sa retraiesc parti din conversatiile cu ei, sa incerc sa gust din nostalgia unor detalii care risca sa se topeasca in urma mea. Sunt destul de convins ca vazandu-si portretul in cuvinte on line, multi dintre acestia vor simti  la randu-le, nevoia sa intervina in imagine si sa completeze dialogul cu expresii, idei si linii care deja s-au topit sau au sublimat din memoria mea.

Pentru a le proteja totusi identitatea voi folosi nume fictive, porecle ale lor sau doar initialele. Sper insa ca majoritatea acestora sa accepte sa le apara numele complet si sa fie chiar bucurosi ca Matius scrie despre ei in jurnalul propriu, sa simta aceasta ca  pe un omagiu adus iubirii de oameni.

 

Advertisements

2 thoughts on “Oameni remarcabili

  1. Buna, Matius. Felicitari pentru blog, inca nu l-am studiat pe indelete, dar mai e timp. In urma conversatiunii noastre telefonice, iti sugerez, deja, un prim lucru remarcabil in legatura cu ilustra-mi persoana: sunt un proaspat doctor in literatura (comparata) care frizeaza, ocazional, iletrismul. Par exemple, confundandu-i pe Dino Buzzati cu Herman Hesse. N-am citit nimic nici de unul, nici de celalalt, ceea ce, academic, este onest, teza mea fiind axata pe un domeniu specific, si suprarealist pe deasupra. Insa sa confunzi lupii cu tatarii si stepa cu desertul e deja halucinant…

    Mult succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s