Maritimo V.I.P. Openining


Sau cum ar veni in romaneste, deschiderea cu cei care sunt cineva in lumea retailului romanesc la secunda actuala. Nu mai gandim in ore ci in secunde si cei care vor fi la aceasta deschidere stiu pretul secundelor, caci timpul e

This slideshow requires JavaScript.

bani nu-i asa? Suna a dezacord, dar este traducerea simpla din englezescul ‘time is money’.

Maritimo este un nume inspirat gasit, ales, pentru un mall de succes. Poate cel mai de succes mall dintre cele anuntate si deschise pana acum pe la noi prin tara in anul de gratie 2011. Ar mai fi Electroputere Park din Craiova, dar… ce nume urat pentru un mall! Si… ce mall ciudat va fi in aceasta frumoasa CRAIOVA: taman in locul unei fabrici. Oare cei care aveau strunguri si locuri de munca acolo vor veni sa isi aduca aminte de vremurile de mult apuse? Dar ce zic eu: cate nu au fost construite pe locul unei vechi fabrici? Si cate nu s-au mai inceput ulterior: Tractorul Brasov, Tesatura Iasi?… Neispirat alese nume de mall-uri. Motivele sunt exclusiv cele de mai sus, pentru ca eu cred ca aceste proiecte se vor deschide si vor fi de succes!

Dar sa revenim la Maritimo, care va fi o concurenta redutabila, respectabila si cred eu bine-venita intr-un asemenea oras, precum Constanta, (care a dat de gustul Mall-ului cu City Park Mall of Constanta in 2008). Pentru cine deci va fi concurenta directa? Pentru cel mai frumos mall de pe litoral, City Park Mall of Constata, mall pastorit ca tenant coordinator de MATIUS si IULIAN GOREA, colegul si prietenul meu din Iasi.

Maritimo este un mall reusit, cu nume foarte bune, cu vointa si putere sa deschida in aceasta plina CRIZA MONDIALA, un ditamai centrul comercial: nenumarate locuri de parcare, nenumarate cinematografe, food court imens si repet, multa lume buna.

Ii felicit pe toti retailerii locali sau franchizati pentru participarea la acest proiect, si nu ma voi opri doar la clientii traditonali ai biroului de retail MATIUS, biroul cu cele mai multe proiecte desenate in Centrul Comercial Maritimo: Gatta, Noriel, Do&Do, Brise, Jolidon, Bam Boo, Killtec, JPB Tabac Shop, Sarah Pop Shop, Ecochim, Hush Puppies.

Ii felicit pe toti colegii mei arhitecti care s-au ocupat ca si celelalte branduri de retail sa arate impecabil, si ma bucur de concurenta lor in breasla pentru ca doar asa pot aparea valori si solutii mai bune pentru clienti. Deci: felicitari arh. Dorin Butaru, arh. Sorin Manea – Urbanconsulting s.a.m.d. Dupa cum stiti, nu fac nici cel mai mic pas, fara sa va consult!

Felicit deasemenea si multumesc celor care mi-au fost alaturi in succseul comun al Maritimo Center Constanta: Alina Andries, Filip, Maria Sa DAN Domsa, Alin BUZGAR, Viorel NEGoita, Razvan Lazarescu, Cristian Buleu, Cristian Mirea, Cristian Constantinescu, prof. Dominut Padurean, Angela BUCUR, proiectant Mioara Guta, Ovidiu Florin Cepoi, Marian Scurtu, Dragos Ciobanu – Atvangarde,  Sorin Pavel, Cristian Bara, Constantin Stefanescu, Iulian si Geanina Tesu, Silviu Petrescu, d-l Ionescu de la Ecochim, Alex Popescu, Mihai Craciun si multi multi altii pe care nu cred ca ai rabdare sa-i mai citesti… Dar nu pot sa nu-i reamintesc totusi pe colaboratorii mei permanenti: ing. Stefanita si ing. Domnica Dobre, ing. Marius Bala, arh. Iulian Gorea, ing. Roxana Gorea, pe verificatorii MLPAT, pe mama si pe Cel de Sus. Dupa cum se vede, doar cu multi oameni cu multa munca, pasiune si vointa divina se face un mall, nu doar cu bani.

Ce are special Maritimo? Pai… cam are: vad, prin atragerea clientelei dispre orasul OVIDIU, expunere si catre Mamaia dar si o mare parte de sud a orasului. Ofera in acelasi timp lucruri pe care concurenta mai frumoasa si mai exclusivista de la City Park Mall nu o ofera: cinematografe, mai multe locuri de parcare, AUCHAN, si parca cumva o deschidere speciala fata de client.

Este o alta abordare a retailului in oras, as spune eu (dar doar pentru ca sunt subiectiv si imi place sa ma laud cu proiectul facut de MOSHE ZUR in parcul vestit de la Tabacarie), usor artificiala. City Park Mall pare mai cald, are ceva care imblanzeste si (re)cheama lumea pentru placerea shoppingului, nu?

Ramane ca atat constantenii cat si turistii sa decida unde se vor simti mai bine. Eu cred ca se vor simti bine peste tot si ambele mall-uri vor prospera impreuna. Este loc! Ba simt eu ca in curand vom auzi din piata de un nou mall de data aceasta la iesirea spre Mancalia ( ase citi <Mangalia>:))

11 thoughts on “Maritimo V.I.P. Openining

 1. Matius draga, se vede ca ai pus ceva suflet in proiectul asta. Sper ca toate eforturile enumerate in oficiala ta prezentare sa se regaseasca si intr-un lucru simplu – ambientul. Nu intalnesc in mall-urile romanesti ceva simplu si intangibli care sa ma faca sa ma simt bine, dimpotriva.

  Deunazi am fost in Baneasa City mall sa-mi cumpar ceva dedicat. Mi-a fost greu sa gasesc magazinul. Sistemul de semnalizare este neglijat complet. Apoi muzica house din toata cladirea ma enerva cumplit fara sa-mi dau seama.

  Oare baietii care au bagat atata banet in aceste edificii s-au gandit la un fel de Guest experience Manager?
  Ma refer la un om care sa aiba doar aceasta preocupare, cum sa fac atmosfera mai placuta pentru a provoca cu adevarat dorinta de cumparare a vizitatorilor.

  Sunt multe detalii pe care nu le vad satisfacute la noi si de aceea prefer sa platesc un bilet de avion si sa-mi fac cumparaturile in Bon Marche sau Printemps. Daca tot cheltui un ban, vreau sa ma simt si eu servit pe masura lor…
  Matius, daca tot ai de a face cu retailerii aspiranti de pe la noi, spune-le ca simpla lor prezenta cu marfa pe raft si o vanzatoare paznic la tejghea nu ajunge. Oamenii care ne servesc si ambianta vand cu adevarat. Cata vreme ponderea in aceste investitii se reduce la resursa materiala si mai deloc in cea umana, noi cumparatorii nu ne simtim serviti. De aceea multi dintre cei ca mine prefera sa se imbrace afara.

  Ai observat cum vanzatoarele noastre te intreaba mereu ”Cu ce va putem ajuta?” de parca as fi olog si nici una nu foloseste formula ”Cu ce va putem servi?” si multe alte maruntisuri care te fac sa alegi…

  Oare la Maritimo vor avea tot vanzatoare din astea si muzica tare, nefiltrata si prost aleasa?

  • Cu tine Marius, am inceput sa scriu un blog. In sfarsit ai scris si tu in jurnalul meu electronic! Ma ingrijoreaza comentariul tau, dar voi face tot posibilul sa te fac sa cumperi doar de la noi din tara si cat mai mult posibili de la retaileri autohtoni.

 2. Hi, nice words . Thanks to people like you we have such nice things to be proud of.Besides that it is in our power to create the wormest atmosphere and the best services for our common costumers.
  As of our competition, good luck and ” may the best win !!!!”
  Sorin S
  CPM

 3. Spor in toate si la cat mai multe proiecte, vise, dorinte, fotografii… Mi-a placut mult ceea ce a scris Marius ”Cu ce va putem ajuta?” am crezut ca sunt defect si ma deranjeaza doar pe mine dar vad ca nu este asa.
  Spor si entuziasm in continuare Matius.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s