Definitia Retail-ului


Cuvantului RETAIL vine din franceza, avand in acele vremuri o semnificatie usor diferita de cea pe care o are astazi in limbajul comun. Retail vine de la retaillier [from Old French retaillier to cut off, from re- + taillier to cut; see tailor] – ajustarea dimensiunilor si a calitatilor unui produs in functie de nevoile si cerintele unui anume client. Astazi el semnifica

This slideshow requires JavaScript.

‘The sale of goods or commodities in small quantities directly to consumers’ adica sa faci vanzare cu amanuntul, sau la bucata, direct catre consumatorul final.

Ce poate fi mai frumos decat sa ai direct contact cu Maria sa, Consumatorul final?… Iti faci nervi cand iti intra in magazin, iti rascoleste toata marfa si spune dezinvolt ca ‘ ar vrea ceva MAI DEOSEBIT’ cand toata marfa pe care o ai tu este deja MAI DEOSEBITA.

MAI DEOSEBIT nu este nici macar o exprimare corecta. Exista DEOSEBIT si atat. Nu este ceva MAI deosebit. Dar nu-l putem corecta noi pe MARIA SA clientul… Banii sunt inca la el, deci il studiem rapid prin scanarea pupilei si a hainelor pe care le poarta in acel moment si brusc ii facem un semn: AAAAAA! De ce nu spuneti asa? Haideti sa va pregatim ceva special pt dvs. Si-i arati ceva ce stii tu ca nu a avut raBdare sa vada, sa pipaie sa probeze.

Retailul este o Arta. Ea nu poate fi stapanita decat de ucenici care devin artisti. Nu de CEI CE SE MULTUMESC SA FIE DOAR angajati!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s