Desene pentru Agnes Toma


Daca fac o retrospectiva a lui 2010, cred ca proiectul magazinului Agnes Toma a fost cea mai placuta, coerenta si dezinhibata lucrare de fashion shop a lui Matius din acest an. Si mai interesant este ca… la inceputul acestui an dificil si ambiguu, chiar mi-am propus sa-i cunosc si sa lucrez cu

This slideshow requires JavaScript.

creatorii de moda romani. Mi-am dorit enorm de mult sa ma conectez la cei mai vii retaileri de moda, cei care o si creeaza. Am avut ocazia datorita proiectului Cocor Store sa pot sa-i cunosc pe o parte dintre ei. Cea mai mare implinire am simtit-o deschizand magazinul lui AGNES TOMA, un spatiu atat de echilibrat si profund incat ar putea revolutiona mentalitatea comertului cu moda in Romania.

Ideea de ansamblu, cat si fluxul clientului in magazin (concept exclusiv Agnes Toma) este un concept absolut nou in piata romaneasca de retail desi… franturi de concept se regasesc, dar risipite si timide sau usor neadecvate, in foarte multe alte magazine. Cand Agnes a furnizat tema de lucru, am avut parca sentimentul ca ascult pe cineva dand raspunsuri  intrebarilor din caietele mele cu idei despre magazine. M-am simtit atat de bine regasindu-ma in solutia si teoria dezvoltate de un retailer cu experienta lui Agnes incat m-am apucat imediat de treaba, ‘uitand’ de onorariu si contract.

Trebuie sa fi trecut prin experienta de comerciant a lui Agnes ca sa poti vedea comertul in forma noua inceputa prin magazinul AGNES TOMA din COCOR Store. Detasarea, linistea cu care privea in trecut, siguranta cu care a numit punctele sale anterioare slabe  cat si optimismul rational cu care isi construieste proiectele prezente m-au insufletit si mi-au creat un climat perfect pentru a intra in echipa cu care s-a finalizat acest prim magazin.

Imi amintesc cu mare emotie de perioada cand lucram pentru deschiderea magazinelor din Cocor (Pada Murre, Suzi, Ardent, nedeschisul Trends by Adina Buzatu), de incordarea si tensiunea care se acumula pe masura ce energiile se epuizau. Dar cand deschid jurnalul din acele zile si gasesc notatiile pentru Agnes Toma, imi apar inaintea ochilor fata sfioasa a Dorinei si a lui Mirel  Bocancea (cei care au realizat mobilierul), foiala vesela din show room-ul Catalina Aursulesei (cea care a furnizat elementele de decor), si privirea blanda si impaciuitoare a lui Leo, destoinicul colaborator al lui Lavobad (constructorul spatiului). Iar asta ma bucura mereu, asemenea muzicii pe care Agnes o asculta in masina: vesela, ritmata, misterioasa.

Poate ca fiind si eu moldovean sau poate ca atitudinea detasata pe care o incuraja Agnes  cand vorbeam ore in sir in atelierul ei din Piatra Neamt m-au facut sa ma simt parte dintr-o echipa puternica, foarte vie, foarte dinamica, si cumva deasupra lucrurilor trecatoare.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s